Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Naktī uz trešdienu Krievijas armija pēc trīs nedēļu pauzes atkal uzbrukumā pret Ukrainu izmantojusi Irānas kamikadzes dronus "Shahed-136/131", platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas Bruņotie spēki. Savukārt ziņu aģentūrai DPA avots diplomātu aprindās ANO apliecināja, ka Krievija no Irānas pasūtījusi vēl simtiem dronu un ballistisko raķešu.

"Naktī no 2022.gada 6.decembra uz 7.decembri pēc trīs nedēļu pauzes Krievijas okupācijas karaspēks atkal uzbrūk Ukrainai ar kamikadzes droniem "Shahed-136/131". Kopumā atrasti 14 kamikadzes droni, kas orientējoši tika vadīti no dienvidaustrumu virziena," teikts paziņojumā.

Pavēlniecības "Austrumi" pretgaisa aizsardzības apakšvienības iznīcinājušas 11 dronu, vēl trīs dronus austrumu virzienā notriekusi Sauszemes spēku pretgaisa aizsardzība.

Turklāt pretgaisa aizsardzības spēki notriekuši arī dronu "Orlan-10", kā arī vēl divus pretinieka operatīvi taktiskā līmeņa bezpilota lidaparātus, kuru tips vēl tiek precizēts.

Avots: Krievija Irānai pasūtījusi simtiem dronu un raķešu

Krievija Irānai pasūtījusi simtiem dronu un ballistisko raķešu, ziņu aģentūrai DPA apliecināja avots diplomātu aprindās ANO.

"Mēs zinām, ka Irāna plāno būtiskā apjomā palielināt bezpilota lidojamo aparātu un raķešu piegādes Krievijai," sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Šādi Maskava rīkojas, lai risinātu akūto bruņojuma rezervju trūkumu.

"Es nezinu, vai viņi to jau ir izsūtījuši, bet tas pavisam noteikti ir pasūtījuma reģistros," sacīja avots.

Krievija jau izmantojusi simtiem Irānas dronu "Shahed-136".

Maskava noliedz, ka tā būtu izmantojusi tā dēvētos kamikadzes dronus, tiesa gan, pati Irāna novembrī atzina, ka tā šos dronus piegādājusi Krievijai.

Eiropas Savienība (ES) saistībā ar Teherānas bruņojuma piegādēm Maskavai noteikusi papildu sankcijas Irānai, kas jau pirms tam bija pakļauta daudziem soda pasākumiem.

ANO Drošības padomes rezolūcijā, kas tika pieņemta pēc 2015.gada kodolpakta, Irānai šādi darījumi aizliegti.

ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija oktobrī aicināja ANO veikt izmeklēšanu par Irānas ieroču izmantošanu uzbrukumos Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!