Foto: AFP/Scanpix
Krievijā pērn 20 cilvēki gājuši bojā un vismaz 130 ievainoti uzbrukumos, kas saistīti ar ksenofobiju vai etnisko neiecietību, liecina pretrasistiskās organizācijas "Pūce" ("Sova") apkopotie dati.

Dati, kas apkopoti par 34 Krievijas reģioniem, liecina, ka vēl seši cilvēki rasistisku iemeslu dēļ saņēmuši nāves draudus.

Visvairāk rasistiskos uzbrukumos bojāgājušo reģistrēti Maskavā, kur 2011.gadā šādos incidentos gājuši bojā septiņi cilvēki un 28 ievainoti, Maskavas apgabalā četri cilvēki gājuši bojā un 19 ievainoti, Sanktpēterburgā - trīs gājuši bojā un 26 ievainoti, Kalugas apgabalā viens gājis bojā, bet 12 ievainoti, savukārt Rostovā pie Donas neviens rasistiskos uzbrukumos nav gājis bojā, bet 13 cilvēki guvuši dažādas traumas.

"Pūce" norādīja, ka visbiežāk šādos uzbrukumos par upuriem kļūst iebraucēji no Vidusāzijas - desmit bojāgājušie un 24 ievainotie bija tieši no šī reģiona. Tāpat bieži neiecietības dēļ par uzbrukumu upuriem kļūst jaunatnes subkultūru un seksuālo minoritāšu pārstāvji.

Iepriekš "Pūce" izplatīja paziņojumu, kurā uzsvērts, ka Maskavā samazinās rasistisku uzbrukumu skaits. Organizācija norāda, ka 2008.un 2009.gadā tiesībsargājošās institūcijas Maskavas reģionā likvidēja lielākos un agresīvākos grupējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!