Divi cilvēki guvuši vieglus ievainojumus sprādzienā, kas atskanējis, kad viņi pie šosejas Tomskas apgabalā Krievijā mēģinājuši noņemt plāksni ar antisemītisku uzrakstu.
Tomskas apgabala tiesībsargājošās iestādes ir uzsākušas izmeklēšanu, kurā izskata divas versijas, proti, par terora aktu un slepkavības mēģinājumu, aģentūrai "Interfax" pastāstīja Krievijas Federālā drošības dienesta pārvaldes Tomskā darbinieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

Tikmēr apgabala sabiedriskās drošības departamenta priekšnieka vietnieks Viktors Loščinkins informēja, ka pirmdien uz šosejas Tomska - Bogaševa transporta amatpersona Aleksandrs Koņuhovs un viņa šoferis Sergejs Buguševičs pamanījuši finiera plāksni ar antisemītisku uzrakstu. Viņi mēģinājuši plāksni novākt, bet tad iedarbojies spridzeklis.

Sprādzienā viņi guvuši tikai vieglus ievainojumus, tādēļ no hospitalizācijas abi atteikušies.

Nepilnu triju mēnešu laikā šis ir jau trešais incidents, kuros cilvēki tiek pievilināti ar antisemītiskiem uzrakstiem. Līdzīgā sprādzienā maija beigās smagi tika ievainota jauna sieviete Piemaskavā, kura centās novākt pie šosejas novietotu antisemītisku plakātu. Viņa jau pārcietusi vairākas operācijas.

Savukārt 4.jūlijā nezināmi ļaundari Vladivostokā uzstādīja plakātu ar antisemītisku tekstu un tur paslēpa spridzekļa mulāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!