Foto: AFP/Scanpix

Pie Ukrainas robežās Krievijā ir izvietots vismaz 18 000 cilvēku karaspēks "kaujas gatavībā", atsaucoties uz ASV aizsardzības amatpersonām, ziņo CNN.

ASV amatpersonas norāda, ka vienības ir pilnībā aprīkotas un agresīvi noskaņotas. Karaspēks izvietots pilsētās un galveno ceļu krustojumos, 3-16 kilometru attālumā no robežas.

Ziņas par lielā karaspēka izvietošanu nākušas klajā tajā pašā dienā, kad Krievijas "humānās palīdzības" konvojs bez Sarkanā Krusta pavadības un bez Ukrainas varas iestāžu akcepta uzsācis Ukrainas robežas šķērsošanu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka piektdienas, 22. augusta, pēcpusdienā robežu šķērsojuši jau 145 no 262 transportlīdzekļiem.

Krievijas Ārlietu ministrija publiskā paziņojumā norādījusi, ka Ukrainas rīcība, aizturot konvoju, vairs nepakļaujas nekādai tolerancei.

Savukārt Ukrainas Drošības dienests (UDD) Krievijas konvoja iebraukšanu Ukrainas teritorijā nodēvējis par "tiešu iebrukumu". Konvojs robežu šķērsojis nemiernieku kontrolētajā robežas kontrolpunktā "Izvarine".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!