Aktīvākie Krievijas tūrisma tirgus spēlētāji uzskata, ka viens no perspektīvākajiem biznesiem ir ceļazīmju pārdošana uz anomālajām zonām. Novembra beigās Permas apgabala vadība informēja par to, ka ir radīts ufoloģiskais rezervāts - zonā, kur bieži tiek novēroti NLO. Varasvīri uzskata, ka šādi reģions kļūs pievilcīgs tūristiem.
Permas piemēram sekoja vairāki citi valsts reģioni. Piemēram, Krasnojarskas apgabalā tiek veidoti maršruti pa vietām, kur pirms 100 gadiem nokrita Tunguskas meteorīts. Tāpat interneta mājaslapas aicina aplūkot apļus Kubaņas tīrumos, paviesoties jetija alā Altaja ziemeļos un apskatīt senos labirintus Solovkos.

Skeptiķiem ufotūrisma attīstītāji mēdz minēt ASV pilsētiņas Rozvelas piemēru. Tur 1947.gadā nokrita NLO, un tagad šī vieta kļuvusi par pasaules ufoloģijas meku. Arī Skotijas pilsētiņa Imbernesa dzīvo tikai no tūrisma ienākumiem, jo netālu no tās atrodas Lohnesa ezers, kurā, ja ticēt nostāstiem, dzīvo Nesija. Nesija Imbernesai ik gadu ienes aptuveni 12 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!