Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija atkal piedāvājusi Ziemeļkorejai vakcīnas pret Covid-19, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Phenjana oficiāli nav ziņojusi par saslimšanas gadījumiem ar jauno koronavīrusu. Sākoties pandēmijai, tā slēdza robežas un īstenoja virkni pasākumu, lai nepieļautu Covid-19 izplatīšanos. Totalitārā valsts atteiksies arī no vakcīnām un cita veida palīdzības.

Eksperti jau sākotnēji pauda bažas par Ziemeļkorejas brīvību no pandēmijas un apšaubīja komunisma citadeles izteikumus. Savukārt lēmums slēgt robežas ir samazinājis Ziemeļkorejas-Ķīnas tirdzniecības apjomus. Pekina ir Kima Čenuna vadītās valsts galvenā sabiedrotā politiskā un ekonomiskā līmenī.

Kims brīdinājis tautiešus, ka pārtikas situācija valstī ir saspringta un ka visiem jābūt gataviem arī uz pašu sliktāko scenāriju piepildīšanos.

Krievija jau iepriekš ir paziņojusi Ziemeļkorejai, ka "ne visi var izturēt nepieredzēti spēcīgus, visaptverošus ierobežojumus", un trešdien Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava vairākkārt piedāvājusi Phenjanai vakcīnas. Viņš arī atkārtoja piedāvājumu piegādāt vakcīnas, ja Ziemeļkoreja to pieprasītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!