Krievijā piektdien pirmo reizi tiek atzīmēta Tautas vienotības diena. Šajā pašā dienā 1612.gadā karavīri Kuzmas Miņina un Dmitrija Požarska vadībā triecienā ieņēma Kitaigorodu, atbrīvojot Maskavu no poļu iebrucējiem, informē ārvalstu prese.
Pagājušajā nedēļā valsts apbalvojumu piešķiršanas ceremonijas laikā prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka svinību iemesls “meklējams 1612.gadā, kad notika vēsturiskas un varonīgas cīņas”, raksta Ria Novosti.

“Tolaik cilvēki ar atšķirīgu ticību, tautību un dzīves līmeni apvienojās, lai glābtu savu dzimteni. Tā bija īsta tautas vienotība mūsu valsts nākotnes vārdā,” viņš teica.

Dažādās Krievijas pilsētās piektdien norisinās politisko partiju un sabiedrisko organizāciju rīkoti pasākumi par godu svinībām. Tautas vienotības diena tikusi pasludināta par oficiālu brīvdienu.

“Šis datums ir krievu tautas vēsturiskās gudrības simbols, jo ļaudis spēja kritiskā mirklī izvest valsti no kara un haosa. Tas ir simbols Krievijas neatkarībai, valstiskumam un izdzīvošanas spējai, simbols valsts nepārspējamajai iekšējai izturībai, ko arī ir pierādījusi tās turpmākā veiksmīgā attīstība,” teica Krievijas Valsts domes vicespīkers Vladimirs Pehtins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!