Krievijas aizsardzības ministrs Igors Sergejevs apstiprināja ziņas par gaidāmo valsts bruņoto spēku radikālu samazināšanu. Atbilstoši lēmumi jau ir pieņemti, un šobrīd tiek gatavoti ierosinājumi prezidentam to izpildīšanas sakarā.
Tā sacīja maršals apmeklējot Piemaskavas tanku poligonu un atbildot uz žurnālistu jautājumiem, vai patiešām laika periodā no 2001. līdz 2003.gadam plānots samazināt federālo armiju par 350 tūkstošiem kareivju.

Pēc aģentūras "Interfax" rīcībā esošās informācijas, minētajā laika periodā sauszemes militāros spēkus paredzēts samazināt par 180 tūkstošiem kareivju, jūras kara spēkus - par vairāk nekā 50 tūkstošiem, gaisa kara spēkus - gandrīz par 40 tūkstošiem dienestpersonu.

"Radikāli tiks samazināti stratēģiskas nozīmes raķešu spēki, aizmugures un palīgstruktūras," uzsvēra maršals.

Citas Krievijas militāro formējumu struktūras tiks samazinātas par vairāk nekā 60 tūkstošiem kareivju. Tai skaitā par 20 tūkstošiem - Krievijas Iekšlietu ministrijas iekšējie spēki, par desmit tūkstošiem - dzelzceļa spēki, par pieciem tūkstošiem - federālā robežsardze.

Vēl par 25 tūkstošiem kareivju tiks samazināti citu militāro institūciju (FAPSI, FDD un citu) spēki, uzsvēra informācijas avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!