Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija plāno sarīkot iestudētu referendumu Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā, lai attaisnotu tās okupāciju, informējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Viens no Krievijas mērķiem ir izveidot sauszemes koridoru uz 2014. gadā okupēto Krimu, un Hersonas pilsētai ir nozīmīga loma šī mērķa realizēšanai, uzsver Londona. Atgādinām, ka Maskava 2014. gadā sarīkoja neleģitīmu referendumu par Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai.

Tāpat Lielbritānijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka Krievija ir guvusi nelielus panākumus, kopš savu militāro aktivitāšu pārgrupēšanas uz Ukrainas dienvidiem un austrumiem.

Komentējot situāciju Mariupolē, Lielbritānija vēsta, ka Krievijas lēmums aplenkt, nevis uzbrukt Mariupoles “Azovstaļ” tērauda rūpnīcai, nozīmē, ka daudzas Krievijas vienības joprojām atrodas pilsētā un nevar tikt pārvietotas. Arī Ukrainas spēku īstenotā Mariupoles aizstāvēšana ir samazinājusi Krievijas vienību kaujas efektivitāti.

Krievijas Aizsardzības ministrija ir ierosinājusi militārajām, nevis civilajām amatpersonām pārraudzīt kompensācijas maksājumus mirušo karavīru ģimenēm. Tas, visticamāk, atspoguļo vēlmi slēpt Krievijas zaudējumu patiesos apmērus, pieļauj Londona.

Krievijas invāzija Ukrainā sākās 24. februārī. Jau 2014. gadā Maskava okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, kā arī uzsāka karadarbību Donbasa reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!