Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bulgārijas slepeno dienestu rīcībā ir dati, kas liecina, ka Krievija sabiedriskajiem darbiniekiem, žurnālistiem un politiķiem maksā aptuveni 2000 eiro mēnesī par Kremļa propagandas izplatīšanu, atsaucoties uz valdības pārstāves un premjera biroja vadītājas Lenas Borislavovas teikto, ziņo portāls "Euractiv".

Bulgāru dienesti noskaidrojuši, ka nauda maksāta Bulgārijas politiķiem, labi pazīstamiem žurnālistiem, analītiķiem, politologiem un citām personām, kurām ir iespēja parādīties masu medijos. Krievija viņiem maksājusi, lai ietekmētu sabiedrisko viedokli.

"Tas ir jāzina jums visiem, kas par velti apspļauda Eiropas Savienību (ES) un NATO, kā arī atbalsta Putina rīcību Ukrainā. Jūs esat piekrāpti. Tie, kas jūs iedvesmo, par to saņem samaksu. Katru mēnesi," teica Borislavova.

Viņa norāda, ka daži publiskie runātāji ir pieraduši musināt sabiedrību un spēlēties ar maldīgiem priekšstatiem un bailēm, izplatot ārvalstu intereses, kas tiek "slēptas kā nacionālās intereses".

Borislavova komentēja arī Krievijas vēstnieces Bulgārijā Eleonoras Mitrofanovas prasību atsaukt Sofijas lēmumu par 70 Krievijas diplomātiskās misijas Bulgārijā darbinieku izraidīšanu, uzsverot, ka valdība tam nav piekritusi un nevēlamās personas Bulgāriju svētdien pametušas.

Bulgārijā joprojām paliek vairāk nekā 40 Krievijas diplomātu, viņa atklāj.

Bulgārija iepriekš paziņoja, ka izraidīti tiks 70 cilvēki, kas strādājuši pret Bulgārijas interesēm un identificēti kā draudi nacionālajai drošībai. Bulgārija jau martā izraidīja desmit Krievijas diplomātus saistībā ar karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!