Foto: AFP/Scanpix

Krievija respektēs Ukrainas iedzīvotāju viedokli, kas tiks izteikts svētdien, 25. maijā notiekošajās prezidenta vēlēšanās.

Ar šādu paziņojumu piektdien, 23. maijā klajā nācis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ziņo "Interfax".

"Mēs taču saprotam un redzam, ka cilvēki Ukrainā vēlas, lai valsts izkļūtu no šīs ieilgušās krīzes. Mēs arī vēlamies, lai beigu beigās iestātos vismaz kaut kāds miers, mēs ar cieņu attieksimies pret ukraiņu tautas izvēli," atbildot uz jautājumiem Sanktpēterburgā notiekošā ekonomikas foruma plenārsēdē, esot teicis Putins.

Viņš arī apliecinājis, ka oficiālā Maskava ir gatava sadarboties ar valsts institūcijām, kas tiks izveidotas pēc Ukrainas prezidenta vēlēšanām. 

Vienlaikus Putins gan norādījis, ka Maskavai vairāk pa prātam būtu scenārijs, par kuru gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs un tā brīža opozīcija vienojās šā gada 21. februārī, proti, ka vispirms valstī notiktu referendums, tiktu pieņemta jauna konstitūcija un prezidenta vēlēšanas noritētu jau saskaņā ar jauno konstitūciju. Putinaprāt, 25. maijā notiekošās vēlēšanas tomēr esot uzskatāmas par antikonstitucionālām, jo, atbilstoši spēkā esošajai konstitūcijai, par Ukrainas prezidentu vēl arvien esot jāuzskata Janukovičs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!