Krievijas Komunistiskā partija trešdien ierosināja ieviest imperiālisma upuru starptautisku piemiņas dienu atbildē uz Eiropas padomes pieņemto rezolūciju par komunistisko režīmu nosodīšanu.
"Cilvēcei mūsdienās nav neviena lielāka uzdevuma kā cīņa pret imperiālismu un tā pašreizējo formu - globalizāciju," teikts Komunistiskās partijas iesniegtajā ierosinājumā.

Partija mudināja noteikt 3.septembri - Otrā pasaules kara sākuma gadadienu - par "imperiālistu noziegumu upuru" piemiņas dienu.

1939.gada 1.septembrī nacistiskā Vācija uzbruka Polijai pēc vienošanās noslēgšanas ar Padomju Savienību par Austrumeiropas valstu sadali savā starpā.

1939.gada 3.septembrī Lielbritānija pasludināja karu pret Vāciju. Padomju Savienība neiesaistījās karā pret nacistisko Vāciju līdz 1941.gada 21.jūnijam, kad vācu spēki sāka uzbrukt padomju spēkiem.

"Komunisti vienmēr ir bijuši un arī turpmāk būs frontes priekšgalā cīņā pret imperiālismu," teikts 16 lapas garajā tekstā, kas publicēts Krievijas Komunistiskās partijas interneta lapā.

Partija Eiropas padomes pieņemto rezolūciju par komunistu režīma noziegumu nosodīšanu nodēvēja par pretkomunistisku provokāciju.

Eiropas padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) pagājušajā mēnesī pieņēma rezolūciju, nosodot totalitāro komunistisko režīmu "plašos cilvēktiesību pārkāpumus".

Krievijas komunisti šo nosodījumu nodēvēja par "milzīgu nepateicību pret Padomju Savienību, kas izglāba Eiropu no paverdzināšanas fašismā", un par fašisma atdzimšanas pazīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!