Krievijas prokuratūra piektdien sāka kriminālizmeklēšanu iespējama terorisma lietā, kas saistīta ar ceturtdien notikušo Krievijas pasažieru lidmašīnas eksploziju un nogāšanos Melnajā jūrā, ziņoja aģentūra "RIA-Novosti".
Krievijas kara flotes amatpersonas piektdien paziņoja, ka glābšanas vienības ir atradušas šīs lidmašīnas pilotu kabīni un tā aizvesta apskaitei uz Sočiem.

Pilotu kabīni atrada kuģis "Kapitan Vakula" ("Kapteinis Vakula"), kas aizveda uz Sočiem arī 13 bojā gājušo līķus, kas līdz šim atrasti katastrofas vietā, paziņoja Ukrainas Ārkārtas situāciju ministrijas preses sekretārs.

Uz Sočiem naktī uz piektdienu devās komisija Krievijas Drošības padomes vadītāja Vladimira Rušailo vadībā, lai izpētītu pierādījumus, kurus atraduši septiņi Krievijas kuģi katastrofas rajonā.

Krievijas aviosabiedrības "Sibirj" lidmašīna "Tu-154" ar 64 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem ceturtdien reisā no Telavivas uz Novosibirsku eksplodēja un nogāzās Melnajā jūrā 190 kilometrus uz dienvidiem no Sočiem. Visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, tiek uzskatīti par bojā gājušiem.

Lielākā daļa pasažieru bija Izraēlas pilsoņi. Par katastrofas cēloni ir izteiktas dažādas versijas, to skaitā kļūdaini raidītas Ukrainas raķetes trāpījums. Krievijas drošības spēki un Izraēlas amatpersonas pieļāva iespēju, ka katastrofa cēlonis bijis terora akts.

Ukrainas armija ir noliegusi saistību ar šo incidentu un paziņojusi, ka neviena no tās raķetēm nevarēja trāpīt lainerim, jo tā maršruts atradās tālu no raķešu sniedzamības rādiusa un apkārtējais rajons bijis slēgts lidmašīnām.

Ukrainas karaflotes preses sekretārs Nikolajs Savčenko uzsvēra, ka militārās mācības sākušās pusotru stundu pēc lainera nogāšanās un visas izšautās raķetes trāpījušas izraudzītajos mērķos.

Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins apšaubīja, ka lainera katastrofu būtu izraisījusi Ukrainas raķete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!