Krievija par 15% samazinājusi budžetu olimpiskajām spēlēm, kas 2014. gadā notiks Melnās jūras kūrortpilsētā Sočos, otrdien vēsta BBC.

Pēc Krievijas premjerministra vietnieka Dmitrija Kozaka vārdiem, konstrukcijas projektu novērtēšanas rezultātā atklājies, ka izdosies ietaupīt aptuveni 8,3 miljardus ASV dolāru (4,7 miljardus latu).

Jau pērn novembrī Kozaks stāstīja, ka valsts meklēs iespējas ietaupīt un samazināt visu galveno konstrukcijas projektu būvniecības izmaksas.

Krievijas mediji ziņo, ka gatavošanos olimpiskajām spēlēm ietekmē arī uzņēmēju intereses trūkums iesaistīties šajos projektos, kas liek vietējiem varas pārstāvjiem pagarināt pieteikumu termiņus.

Amatpersonas saskaras ar grūtībām arī zemes iegūšanā olimpisko spēļu infrastruktūras vajadzībām, jo īpašnieki atsakās pārdot zemi par to cenu, ko tiem piedāvā Krievija valdība.

Austrijas pilsēta Zalcburga, kas zaudējusi Krievijai cīņā par tiesībām rīkot 2014. gada olimpiskās spēles, pērn novembrī paziņoja, ka ir joprojām gatava uzņemties šos pienākumus, ja Krievija nespēs laicīgi uzbūvēt nepieciešamās konstrukcijas.

Krievija smagi cieš pasaules finanšu krīzes rezultātā pēc gadiem ilga ekonomikas uzplaukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!