Foto: Publicitātes foto

Droni-kamikadzes, kas trešdien uzbrukuši Odesai, ir no jaunas šo ieroču partijas, ko saņēmusi Krievijas armija, televīzijā paziņoja Dienvidu aizsardzības štāba preses pārstāve Nataļja Gumeņuka.

Krievijas raidītu dronu-pašnāvnieku uzbrukumi pēc klusuma perioda atsākušies pēdējās divas naktis. Kā norāda Gumeņuka, okupanti iepriekš uzkrāja šo dronu rezerves.

"Viņu līdz minimumam samazinātie raķešu krājumi liek ieturēt šādas pauzes un meklēt alternatīvus veidus, kā izdarīt spiedienu uz Ukrainas aizmugures rajoniem. Tieši tāpēc, gaidot papildu dronu partiju, viņi ieturēja šādu pauzi. Tagad viņi šo partiju ir saņēmuši un sākuši likt lietā," viņa skaidro.

Jaunā dronu partija izmantota uzbrukumiem Mikolajivas apgabalā. Gumeņuka skaidro, ka piederību noteiktai partijai apliecina atbilstošs marķējums uz droniem.

"Tāda pati atzīme bija uz tiem droniem, kas uzbruka Odeas apgabalam. Tieši tāpēc iespējami atkārtoti triecieni, jo viņi ir saņēmuši partiju un sākuši to izmantot, lai uzturētu terora stāvokli un spriedzi iedzīvotājos," skaidro armijas pārstāve.

Okupanti arī medī Ukrainas spēku pretgaisa aizsardzības sistēmas un meklē kritiskās infrastruktūras objektus, viņa papildina.

19. aprīlī vakarā Irānas droni tika pamanīti Dņipropetrovskas apgabalā, uz tiem reaģēja pretgaisa aizsardzības sistēmas, raksta aģentūra UNIAN. Savukārt naktī tie uzbruka Odesas apgabalā, kur 10 no 12 droniem notriekti.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!