Runāt par sankciju piemērošanu pret Irānu pēc tam, kad Teherāna sniegusi savu atbildi uz pasaules lielvalstu prasību iesaldēt urāna bagātināšanu, vēl ir "pāragri", piektdienas rītā paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs.
"Runāt par sankcijām ir vismaz pāragri un nesaprātīgi," Ivanova teikto citē aģentūra ITAR-TASS. "Katrā gadījumā, Krievija turpinās aicināt uz [Irānas kodolproblēmas] politisku un diplomātisku risinājumu, pilnīgi un stingri ievērojot [kodolieroču] neizplatīšanas režīmu."

ASV un citas pasaules lielvalstis nav apmierinātas ar Irānas sniegto atbildi uz piecu ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu un Vācijas izteikto ekonomisko un politisko stimulu piedāvājumu apmaiņā pret pretrunīgi vērtētās kodolprogrammas iesaldēšanu.

Rietumi Teherānu tur aizdomās par centieniem iegūt savā rīcībā kodolieročus, piesedzoties ar civilo kodolenerģijas ražošanas programmu. Teherāna kategoriski noraida šādas apsūdzības, un uzstāj, ka tai ir tiesības pašai uz savu kodolenerģijas programmu.

Teherāna savu kodolprogrammu īsteno ar Maskavas sniegto tehnisko atbalstu, un Irānas speciālistu delegācija pašlaik apmeklē Krievijas kodolobjektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!