Foto: DELFI

Krievijas Ārlietu ministrijas tvitera parodijkonts tiek finansēts no Vācijas nodokļu maksātāju līdzekļiem, ceturtdien iknedēļas preses brīfingā paziņoja ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Kā vēsta aģentūra RNS, brīfingā Maskavā Zaharova cita starpā paziņojusi, ka kontu "Mid Roissi" ("Krievijas ĀM", @Fake_MIDRF) veido "Vācijas Hermaņa Bella fonda darbinieks, kurš vada tā Kijevas nodaļu", ar to, pēc visa spriežot, domājot Vācijas "zaļo" partijas Heinriha Bella fondu.

"Var izdarīt secinājumu par tiešu Vācijas puses, konkrēti "zaļo" partijas, līdzdalību personīgos uzbrukumos Krievijas Federācijas vadībai un Ārlietu ministrijai," sacīja amatpersona. Vācijas politiskās partijas fonds, kas tiek izmantots "netīriem pretkrieviskiem mērķiem", tiek finansēts no vācu nodokļu maksātāju līdzekļiem, uzsvēra Zaharova.

Bella fondu, kā arī citu Vācijas politisko partiju fondus pamatā finansē federālās ministrijas, arī Vācijas Ārlietu ministrija.

Ieraksti tvitera kontā "Mid Roissi" tiek veikti anonīmi, un tajos satīriski tiek atspoguļota Krievijas dzīves īstenība.

"Mid Roissi" nebūt nav vienīgais tvitera konts, kurā tiek parodēta Krievijas realitāte. Līdzās tam ir arī tādi Krievijas interneta lietotāju vidū populāri konti kā "Zagnivajuščij Zapad" ("Pūstošie Rietumi"), "Misļi perzidenta" ("Perzidenta domas"), "Usi Peskova" ("Peskova ūsas") un citi, atgādina portāls "mk.ru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!