Foto: Shutterstock

Līdz ar 1.janvāri darbību pārtrauks viens no Krievijas neatkarīgajiem televīzijas kanāliem Sibīrijā.

TV-2 galvenais redaktors Viktors Mučņiks pirmdien norādīja, ka šāds lēmums pieņemts pēc Krievijas varasiestāžu pieprasījuma, kas sekojis spiedienam vairāku mēnešu garumā.

Tomskas pilsētā populārajam televīzijas kanālam TV-2, kas ir viens no pēdējiem neatkarīgajiem kanāliem valstī, pēc mēneša būs jāpārtrauc darbība, jo tā lēmis valsts televīzijas un radio apraides tīkls, ziņu aģentūrai AFP apstiprināja Mučņiks.

Mučņiks norāda, ka pēdējā gada laikā televīzijas kanālam regulāri bijušas domstarpības ar valsts varasiestādēm.

"Uz mums regulāri tika izdarīts spiediens mainīt mūsu politiku," apstiprināja Mučņiks. "Mēs neesam opozīcijas kanāls, mēs vienkārši sniedzam iespēju visiem izteikties."

"Pirms tam tas tika uzskatīts par normālu, bet tad viņi mums sāka noteikt, ko aicināt un ko nē."

TV-2 auditorija ir aptuveni 600 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 50 000 regulāri skatās kanāla ziņu programmas, kurās bieži tiek kritizētas vietējās amatpersonas, kā arī, izmantojot saziņas programmu "Skype", pieaicināti analītiķi no Maskavas, kas nav redzēti nacionālajā televīzijā.

Lēmums par televīzijas kanāla slēgšanu mēneša sākumā Tomskā izraisījis nepieredzētas protesta akcijas.

Ar problēmām televīzijas kanāls saskāries jau gada sākumā, kad tuvējā televīzijas torņa "negadījuma" dēļ, tam nācās uz ilgāku laika periodu pārtraukt savu darbību.

Darbības apturēšana savukārt izraisījusi baumas par iespējamu cenzūru. Mučņiks norāda, ka aptuveni 200 cilvēki jau informēti par darba attiecību izbeigšanu.

Vairākām Krievijas ziņu kompānijām nācies atlaist galvenos redaktorus, kamēr citas ir zaudējušas studijas telpas.

"Politiskā situācija ir izmainījusies, un tagad tiek tīrīti visi mediji," norāda Mušņiks. "Ja mums nebūtu ziņu un analīzes, mums problēmu nebūtu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!