Kādam slimniekam Krievijas pilsētas Jekaterinburgas slimnīcā pārstādīta ar HIV inficēta donora niere, taču ārsti cer, ka no vienas slimības izglābtais nesaslims ar neārstējamo AIDS.
Pēc Krievijas preses datiem, incidents noticis steigas dēļ. Ar nieru slimību sirgstošais pacients pagājušajā nedēļā smagā stāvoklī nogādāts Jekaterinburgas slimnīcā, un nieri pārstādīt vajadzējis steidzami. Drīz atrasts arī donors - kāds nelaimes gadījumā bojā gājis 22 gadus vecs vīrietis.

Provizoriskās analīzes liecinājušas, ka nieri var pārstādīt, un ārsti sākuši operāciju. Taču tūlīt pēc operācijas no laboratorijas saņemta ziņa, ka donors bijis HIV nēsātājs. Kad slimnieks pamodies no narkozes, viņš tūlīt informēts par notikušo.

Patlaban operāciju pārcietušais slimnieks atrodas Sverdlovskas apgabala AIDS profilakses un ārstniecības centrā, kur ar viņu strādā psihologs. Surgutas iedzīvotāja asins analīzes nosūtītas izpētei uz Maskavu.

Vietējie masu informācijas līdzekļi norāda, ka pirms nieres pārstādīšanas operācijas slimnieks bijis "ar vienu kāju kapā", tāpēc ziņu par HIV nav uzņēmis pārāk smagi. Turklāt, pēc ārstu teiktā, līdzīgos gadījumos inficēšanās var arī nenotikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!