Maskava negatavojas iejaukties Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesā, tomēr plāno apspriest ar Eiropas Komisiju (EK) iespējamās negatīvās sekas, ko šis process var atstāt uz Krievijas ekonomiku.
Krievijas Ārlietu ministrijas pirmdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka Krievija "vairākkārt deklarējusi, ka jautājums par iestāšanos Eiropas Savienībā ir ES un kandidātvalstu lieta".

Tāpēc Krievijas Ārlietu ministrija pauž neizpratni par ES paplašināšanās lietu komisāra Gintera Ferhoigena neseno paziņojumu.

Preses konferencē Tallinā piektdien Ferhoigens brīdināja Krieviju no mēģinājumiem izdarīt spiedienu uz ES paplašināšanas procesu, lai kavētu Centrālās un Austrumeiropas valstu uzņemšanu.

"Krievija nebūt negatavojas iejaukties šajā procesā, kā to nez kādēļ iedomājas Ferhoigens," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Cita lieta, uzsvērts dokumentā, "ir Krievijas bažas par iespējamajām negatīvajām sekām, ko ES paplašināšana var atstāt uz mūsu valsts tirdzniecības un ekonomikas interesēm".

Krievijas Ārlietu ministrija norāda, ka "Krievijas partneri ES atzīst - centieni izvairīties no šādām negatīvām sekām ir likumīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!