Foto: Reuters/Scanpix

Ņonoksas poligonā netālu no Severodvinskas, Krievijas Arhangeļskas apgabalā, no spārnotās raķetes izmēģinājuma gaitā kļūdas pēc atdalījusies daļa uzkritusi dzīvojamajam namam, tīmekļa medijam "Lenta.ru" paziņoja Aizsardzības ministrijai tuvs avots.

Palaišanu veikuši aizsardzības rūpniecības speciālisti, sacīja avots. Tiesa gan, incidenta rezultātā nav nodarīti lieli postījumi, ugunsgrēks nav izraisījies, arī cietušo nav.

Savukārt ziņu aģentūra "Belomorkanal" vēsta, ka ap pulksten 11 pēc Maskavas laika bijušajā ciematā Sopka, kas tagad iekļauts Ņonoksas ciema sastāvā, trīsstāvu ķieģeļu namam trāpījusi no tuvīnā poligona palaistas raķetes daļa.

Incidentā cietis nama jumts un četri dzīvokļi, uguns liesmas ātri apdzēstas, bet mājas iedzīvotāji evakuēti, norādīja aģentūra.

Ņonoksā, Baltās jūras krastā 40 kilometrus uz rietumiem no Severodvinskas, atrodas Jūras kara flotes Centrālais raķešu poligons, kas tika izveidots vēl 1954.gadā.

Šajā poligonā tiek izmēģinātas militārās raķetes, kas pēc tam tiek nodotas flotes rīcībā, arī ballistisko un spārnoto raķešu kompleksi, pretkuģu un zenītraķetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!