Foto: F64

Sociālā tīkla "Twitter" automātiskais "robots" konstatējis izmaiņas brīvās enciklopēdijas "Vikipēdija" rakstā par Ukrainas austrumos notriekto Malaizijas lidmašīnu, vēsta portāls "The Verge".

Sākumā "Vikipēdijas" lapā bijis rakstīts, ka lidmašīnu notrieca teroristi no pašpasludinātās Doņeckas republikas ar raķetēm, kas iegūtas no Krievijas.

Stundas laikā ieraksts interneta vietnē tika nomainīts: "Lidmašīnu notrieca Ukrainas karavīri".

"Twitter" konts "RuGovEdits" ir radīts pagājušajā nedēļas nogalē, un tas publicē "Twitter" ierakstus, kuros norādītas izmaiņas, kas ir veiktas "Vikipēdijā", lietojot Krievijas valdības IP adreses.

"Twitter" vidē ir vērojami arī līdzīgi konti, kas publicē izmaiņas, kuras veiktas no Lielbritānijas parlamenta IP adresēm un ASV Kongresa IP adresēm.

Šie tvīti tiek radīti automātiski, tiklīdz fiksētas izmaiņas Vikipēdijas rakstos no attiecīgajām IP adresēm.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.jūlijā, Doņeckas apgabalā Ukrainā nokritusi pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar aptuveni 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!