Krievijas Ārkārtas situāciju lietu ministrija naktī uz otrdienu ar divām lidmašīnām "Il-76" (ĀSM) nosūtīja humāno palīdzību uz Havannu, izrādot solidaritāti Kubas iedzīvotājiem, kas cietuši postošajā vētrā "Michelle", otrdien paziņoja Krievijas ĀSM preses dienests.
Humānās palīdzības sūtījumā ir pārtikas produkti un 1390 kvadrātmetru logu stiklu. Pavisam ar šīm divām lidmašīnām Kubā tiks nogādāta 43 tonnu smaga krava.

Rīkojumu par humānās palīdzības sūtījumu devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pirmdien tikšanās laikā ar valdības ministriem Putins sacīja, ka "kubiešu tautu ir piemeklējušas lielas problēmas, kas saistītas ar stihisko nelaimi", un "Kubas iedzīvotājiem nekavējoties ir vajadzīga palīdzība".

Putins devis rīkojumu valdībai "pieņemt operatīvus lēmumus" šajā jautājumā un, "saskaņojot ar Kubas valdību, sniegt kubiešu tautai atbalstu, kas tai nepieciešams".

Krievijas valdība piešķīra 3,5 miljonus rubļu (73 500 latu) un 368 tūkstošus dolāru (231 104 latus) humānai palīdzībai Kubas iedzīvotājiem.

Pēc ANO Humānās palīdzības koordinācijas pārvaldes rīcībā esošās informācijas, vētrā, kas plosījās Kubā no 4. līdz 7.novembrim, bojā gājuši pieci cilvēki, 12 guvuši ievainojumus. Apmēram 750 tūkstoši cilvēku tika evakuēti uz salas vidieni. Galvaspilsētā Havannā vien vētra nopostījusi 1550 dzīvojamo māju, 26 skolas, 10 bērnudārzus. Postījumi nodarīti desmitiem uzņēmumu un iestāžu, bojātas sakaru un elektropiegādes līnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!