Foto: Publicitātes attēli
Kāds Krievijas mēbeļu ražotājs savā produkcijas klāstā piedāvā bērnu gultiņas pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksa "Buk" veidolā, kura vārds pasaulē plaši izskanēja pēc Malaizijas "Boeing" notriekšanas virs Austrumukrainas 2014. gadā.

Pēterburgas uzņēmums CARoBUS, kurš specializējas kreatīvu bērnu mēbeļu izgatavošanā, gultu "Raķešu iekārta "Buk M-1""piedāvā par cenu 11000 rubļu (155 eiro), liecina informācija ražotāja tīmekļa vietnē.

Šīs stilizētās mēbeles tirgošana interneta lietotāju uzmanību pievērsusi laikā, kad starptautiskā izmeklētāju komanda ir nākusi klajā ar sākotnējiem kriminālizmeklēšanas rezultātiem reisa MH17 traģēdijas lietā.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Tika secināts, ka pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja notriekta ar raķešu iekārtu "Buk", kas promaskavisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas daļā ievesta no Krievijas, bet pēc tam atkal izvesta atpakaļ. Maskava izmeklēšanu nosauca par "politiski motivētu" un tās rezultātiem nepiekrīt.

Gultiņas ražotāji neko mulsinošu savā produktā nesaskata. Kā portālam "Fontanka.ru" stāsta uzņēmuma direktors Antons Kopeļs, "Buk" izskata gulta ir daļa no Uzvaras 71. gadadienai veltītas produktu līnijas, kurā ietilpst arī gulta tanka un lidmašīnas atveidā.

Foto: Publicitātes attēli

"Neko nenormālu tādā gultiņā es neredzu. Kāds kļūst par ārstu, kāds par maiznieku, kāds karavīru," portāls citē Kopeļu, kurš papildina, ka ir jau nopirktas aptuveni 10 "Buk" izskata mēbeles.

Telekanāla "Dožģ" sižetā tikmēr šādas gultiņas esamība tiek kritizēta, norādot, ka tas būtu līdzīgi kā Vācijā izgatavot gultiņu stilizētas gāzes kameras izskatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!