Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien pie Petrozavodskas notikušās lainera "Tu - 134" avārijas upurus skaits palielinājies. Trešdien Petrozavodskas slimnīcā miris desmit gadus vecs zēns. Viņš ar māti un māsu bija astoņu izglābto lidmašīnas pasažieru vidū. 44 pasažieru un apkalpes locekļi gāja bojā avārijas brīdī, informē aģentūra "Interfax".

Ārsti norāda, ka bērnam bijušas ļoti smagas traumas un liels asins zudums. To dēļ viņu arī nebija iespējams kopā ar citiem cietušajiem otrdien transportēt uz slimnīcām Maskavā.


Kā ziņots, privātās aviosabiedrības "RusAir" lidmašīna ar 43 pasažieriem un deviņiem apkalpes locekļiem biezā miglā nogāzās uz autoceļa apmēram vienu kilometru no Besovecas lidostas skrejceļa pie Karēlijas galvaspilsētas Petrozavodskas ap pulksten 23.40 pēc vietējā laika (pulksten 22.40 pēc Latvijas laika). Tā bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas.

Apstipināta 44 cilvēku nāve, viņu vidū ir septiņi bērni.

No astoņiem ievainotajiem septiņi ir ļoti smagā stāvoklī. Visi cietušie nogādāti reanimācijā slimnīcā ar traumām un apdegumiem. Piecus no cietušajiem otrdien ar lidmašīnu pārveda uz Maskavu.

Krievijas valdība sola cietušajiem un upuru radiniekiem izmaksāt vienu miljonu rubļu ( 17 000 latu) kompensācijas. Papildu divu miljonu rubļu ( 34 000 latu) kompensāciju cietušajiem jāsaņem no avarējušā lainera īpašniekiem "RusAir".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!