Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija cer novērst problēmas, kas iepriekš aizkavējušas tās iebrukumu Ukrainā, savā jaunākajā pārskatā norādījusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, sestdien vēsta aģentūra UNN.

Britu ministrija vēsta, ka Krievijai iepriekš bijušas problēmas ar kaujas jaudas ģeogrāfisko koncentrāciju, piegādes līniju samazināšanu un vadības un kontroles vienkāršošanu, ziņo UNN.

Turklāt Krievijai ir nepilnības taktiskajā koordinācijā, un tā joprojām "saskaras ar nozīmīgiem izaicinājumiem".

Tiek norādīts, ka Krievija bijusi spiesta apvienot un pārdislocēt vienības pēc neveiksmīgajiem uzbrukumiem Ukrainas ziemeļaustrumos.

"Daudzas no šīm apakšvienībām, visticamāk, cieš no kaujas gara vājināšanās," raksta UNN.

Prasmju trūkums apakšvienību līmenī un nepastāvīgs atbalsts no gaisa nav ļāvis Krievijai pilnībā izmantot savus kaujas spēkus, neskatoties uz lokālajiem uzlabojumiem, norādīts britu izlūkdienesta ziņojumā.

Jau iepriekš britu izlūkdienests norādījis, ka cīņa par Donbasu ir Krievijas galvenais stratēģiskais virziens.

Jau ziņots, ka, sākoties 66. kara dienai, Krievijas armija turpina uzbrukt Austrumu operācijas zonā ar mērķi iegūt pilnīgu kontroli Doneckas un Luhanskas apgabalos un izveidot sauszemes koridoru ar pagaidu okupēto Krimas pussalu, tomēr būtiskus panākumus iebrucēji nav guvuši, sestdien vēsta Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Krievijas armija veic aviācijas, raķešu triecienu un ar artilēriju apšauda civilo un militāro infrastruktūru Ukrainas teritorijas iekšienē, mūsu karaspēka pozīcijas pie kontaktlīnijas un pierobežas rajonos. Turpinās okupantu pārgrupēšanās un spēku pastiprināšana," Ukrainas armija raksturo pretinieku darbības.

Volīnijas un Poļesjes virzienos Krievijas spēki aktīvas darbības nav veikuši un būtiskas situācijas izmaiņas nav novērotas.

Siverskas virzienā ienaidnieks apšaudījis ukraiņu pozīcijas Kindrativkas, Kateriņivkas, Svarkoves un Bilokopitoves rajonos.

Krievijas spēki Slobožanskes virzienā koncentrējas uz iegūto pozīciju noturēšanu un Ukrainas Bruņoto spēku vienību apšaudīšanu. Lai pastiprinātu savus spēkus, Krievija pārvieto atsevišķas Austrumu militārā apgabala vienības no Belgorodas apgabala uz Izjumas apkaimi.

Uzbrukumos Sulihivkai un Dobheņkei Krievijas spēki panākumus neguva. Lai segtu savas vienības Harkivas un Izjumas virzienos, ienaidnieks cenšas izvietot pretgaisa aizsardzības spēkus un līdzekļus, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Aizvadītajā diennaktī Ukrainas spēki notriekuši desmit mērķus gaisā: vienu lidmašīnu un deviņus taktiski operatīvā līmeņa bezpilota lidaparātus "Orlan-10".

Doneckas un Luhanskas apgabalos aizvadītajā diennaktī atvairīti 14 ienaidnieka uzbrukumi, iznīcināti 11 tanki, septiņas artilērijas sistēmas, 28 bruņutehnikas vienības un 14 automašīnas.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!