Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas iebrukums radījis postījumus Ukrainas ēkām un infrastruktūrai aptuveni 60 miljardu dolāru apmērā, atsaucoties uz Pasaules Bankas konferencē prezidenta Deivida Malpasa sacīto, ziņo ziņu aģentūra "Reuters".

"Protams, karš joprojām turpinās, tāpēc izmaksas noteikti pieaugs" sacīja Malpass.

Pasaules bankas konferencē, kurā izskanēja šis paziņojums, piedalījās arī Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs, kurš uzsvēra, ka Ukrainas IKP varētu samazināties par 30% - 50%, bet tiešie un netiešie zaudējumi līdz šim ir aptuveni 560 miljardi dolāru, vēsta "Reuters".

"Ja mēs neapturēsim šo karu kopā, zaudējumi krasi palielināsies," sacījis Ukrainas premjerministrs, piebilstot, ka Ukrainai būs nepieciešams atveseļošanās plāns, kas būtu līdzīgs pēc Otrā pasaules kara izstrādātajam Maršala plānam, kas palīdzēja atjaunot kara izpostīto Eiropu.

Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis minējis, ka lai valsts spētu turpināt pilnvērtīgi funkcionēt, tai līdz vasarai būtu nepieciešami aptuveni septiņi miljardi dolāru katru mēnesi, raksta medijs BBC.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 24. februāra rītā. Drīz apritēs divi mēneši, kopš šī iebrukuma, un pēc Ukrainas ziņotā tiek nodarīti milzīgi postījumi infrastruktūrai, nogalināti civiliedzīvotāji un veikti citi kara noziegumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!