Foto: morgueFile
Krievija un ASV vienojušās veikt kopīgus "stresa testus" savās atomelektrostacijās, ceturtdien pavēstīja Krievijas atomenerģētikas institūcijas "Rosatom" pārstāvis Sergejs Kirijenko.

"Mēs vienojāmies sadarboties šajā jautājumā," sacīja Kirijenko, ceturtdien Krievijas vēstniecībā Vašingtonā tiekoties ar ASV atomenerģētikas nozares pārstāvjiem un masu medijiem.

Viņš skaidroja, ka "vienošanās attiecas uz atomelektrostaciju pārbaužu prasību saskaņošanu, un par ekspertu apmaiņu un dalību pārbaudēs".

Jau vēstīts, ka pēc notikumiem Japānā, kur 11.marta zemestrīces un cunami dēļ notika avārija Fukušimas 1.atomelektrostacijā, visā pasaulē ir aktualizējies jautājums par kodolenerģijas drošību. Vairākas valstis jau noteikušas moratoriju jaunu AES būvei, kā arī apsver iespēju apturēt esošās stacijas, kurās ir novecojušas iekārtas, savukārt Krievija vien paziņojusi, ka pārbaudīs savas atomelektrostacijas, kā arī paziņoja par plāniem kopā ar Baltkrieviju celt jaunu AES netālu no Latvijas un Lietuvas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!