Foto: Shutterstock
Krievijā un Japānā notiek valstu karogu apgānīšanas incidentu izmeklēšana. Pirmā pēc Krievijas lūguma to sāka Japāna, kad pagājušo pirmdien japāņu jaunieši pie Krievijas vēstniecības Tokijā sadedzināja Krievijas karogu, bet otrdien līdzīgs incidents notika pie Japānas vēstniecības Maskavā, informē aģentūra “RIA Novosti”.

Izrēķināšanās ar valstu simboliem notiek saistībā ar strīdīgo Kuriļu salu jautājumu. Četras arhipelāga salas Japāna uzskata par savām ziemeļu teritorijām, savukārt Krievija negrasās tās atdot.

Krievijas Ārlietu ministrija apsolījusi, ka veiks operatīvu apgānīšanas fakta izmeklēšanu un jau zina vainīgos, savukārt Japānas puse nesteidzoties ar vainīgo japāņu atrašanu un sodīšanu.

Otrdien septiņu cilvēku grupa pie Japānas vēstniecības Maskavā sadedzināja šīs valsts karogu un iemeta vēstniecības logos dažas jēlas olas.

Milicijas darbinieki aizturējuši dažus no improvizētā protesta rīkotājiem un veikusi ar viņiem "pārrunas". Pēc tam viņi atbrīvoti, pavēstījis Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!