Foto: Panther Media

Krievija un Ķīna vienojušās izveidot vienotu ziņu aģentūru, kas darbosies abās valstīs, vēsta Kremļa finansētais medijs RT.

"Krievijas – Ķīnas forumā, kas noris Pekinā, tika izteikts piedāvājums izveidot vienotu ziņu aģentūru. Tāpat tika ierosināts izveidot ekspertu grupu, kuri uzturēs dialogu starp Klusā okeāna reģiona valstīm," izdevumam "Izvestia" paudis Krievijas domes masu mediju komitejas priekšsēdētājs Jurijs Šuvalovs.

Viņš skaidrojis, ka abi projekti varētu tikt īstenoti 2016. gada laikā.

Saskaņā ar Šuvalova pausto Krievijas un Ķīnas mediji ir "kvalitātes stiprināšanas fāzē", un kopīgi projekti veicinās savstarpējo uzticību, adekvātu pasaules notikumu novērtējumu un precīzu izpratni par abu valstu nostāju dažādos jautājumos.

"Tā vērsīs uzmanību uz virkni starptautiskās politikas notikumu, Eirāzijas kontinenta ekonomisko attīstību un sadarbību starp Eirāzijas Ekonomisko savienību un [Jaunā] Zīda ceļa ekonomisko reģionu," viņš skaidrojis.

Eirāzijas Ekonomiskā savienība (EES) tika izveidota 2015. gadā, kā Muitas savienība starp Krieviju, Kazahstānu un Baltkrieviju. Pēcāk tai pievienojās arī Armēnijas un Kirgizstāna.

Savukārt Ķīnas Jaunā Zīda ceļa iniciatīva, ir vērsta uz savienojamības un sadarbības attīstību Eirāzijas kontinentā.

Maijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ķīnas līderis Sji Dziņpins noslēdza vienošanos par abu valstu sadarbību EES un Jaunā Zīda ceļa attīstībā, vēsta RT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!