Krievija un Ukraina šodien Maskavā turpina meklēt iespējas atrisināt gāzes piegādes problēmu. Trešdien abas puses atteicās komentēt presei Ukrainas kurināmā un enerģētikas ministra Ivana Plačkova un Krievijas rūpniecības un enerģētikas ministra Viktora Hristenko sarunas.
Vienīgais, kas liecina par sarunu gaitu, ir Plačkova izteikums, ka gāzes piegādes jautājums "virzās uz priekšu un ir iespējami kompromisi".

"Mēs vienojāmies par pārtraukumu līdz ceturtdienai. Eksperti strādās jau no pulksten 9 rītā, bet pulksten 15 paredzēta tikšanās kompānijā "Gazprom"," trešdienas vakarā paziņoja Ukrainas ministrs.

Krievijas Rūpniecības un enerģētikas ministrija paziņoja, ka abas puses vienojušās atturēties no komentāriem, kamēr nebūs pilnībā pabeigtas sarunas gāzes jautājumā.

Ukraina pieprasa pārskatīt "Gazprom" lēmumu no 2006.gada 1.janvāra noteikt cenu 230 dolārus (136 lati) par 1000 kubikmetru kurināmā un cenšas panākt pakāpenisku jauno tarifu ieviešanu.

Savukārt "Gazprom" uzskata savus noteikumus par pamatotiem un ir gatava pārtraukt gāzes piegādi Ukrainai 1.janvārī pulksten 10 pēc Maskavas laika, ja strīds ar Ukrainu netiks noregulēts un nebūs parakstīts attiecīgais līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!