Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija uz lidlauku pie Sīrijas pilsētas Latākijas pārvietojusi vairākus tankus un artilērijas iekārtas, atsaucoties uz avotu ASV administrācijā, vēsta aģentūra AFP.

Pēdējās dienās lidostā ieradušies septiņi T-90 tanki, atklājis vārdā neminētais avots. Bāzes teritoriju tanki nav pametuši.

Tikmēr artilērijas iekārtu izvietojums liecina, ka tā paredzēta tur izvietoto Krievijas karavīru aizsardzībai, pieļauj amatpersona.

Pirmdien Pentagons paziņoja, ka Maskavas pēdējās aktivitātes Sīrijā liecina, ka tā pie Latākijas grib izveidot aviobāzi operācijām reģionā, ziņo raidsabiedrība BBC. Par to liecinot cilvēku un ekipējuma plūsma no Krievijas uz Sīrijas piekrasti.

Krievija iepriekš ir norādījusi, ka uz Sīriju sūta ekipējumu un speciālistus, lai palīdzētu Bašara al Asada režīmam cīnīties ar teroristu grupējumu "Islāma valsts", bet noliedza, ka tās karavīri iesaistītos kaujās.

Krievijas Aizsardzības ministrija Latākijas lidostā un savā bāzē Tartūsas ostā veic remontdarbus šo objektu "nolaistā stāvokļa" dēļ, raksta laikraksts "Vedomosti", atsaucoties uz avotu Krievijas Aizsardzības ministrijā.

Šo objektu tehniskais stāvoklis nav ļāvis normālā režīmā piegādāt Sīrijai humāno palīdzību un bruņojumu. Krievijas sūtītās kravas un to izkraušanu apsargā Krievijas karavīri, taču kaujās Sīrijā viņi nepiedalās, skaidro avots.

Vēstīts, ka jau no septembra sākuma medijos parādījās ziņas par Krievijas militārās klātbūtnes Sīrijā palielināšanos. Par to savu satraukumu pauda ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Krievija uzsvēra, ka notiek likumīga militārā sadarbība ar Sīriju, bet Krievijas karavīri kaujas operācijās šajā valstī nepiedalās.

Septembra vidū ASV privātā izlūkošanas analītiskā kompānija "Stratfor" publicēja satelīta attēlus, kuros redzams, ka Latākijas lidostā notiek aktīvi celtniecības darbi, tai skaitā skrejceļa paplašināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!