Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mēnesi kopš paziņojuma par savas militārās klātbūtnes samazināšanu Sīrijā, Krievija uz Tuvo Austrumu valsti nosūtījusi līdz šim lielāko ballistisko raķešu kravu, atsaucoties uz ASV amatpersonām, ziņo telekanāls "Fox News".

Pēdējo divu dienu laikā Krievija uz Sīriju nogādājusi 50 tuva darbības rādiusa raķetes SS-21 "Scarab", ziņo TV. "Scarab" ir NATO apzīmējums Krievijas raķetēm "Točka", kas paredzētas sauszemes mērķu iznīcināšanai.

Raķetes piegādātas Tartusas ostā, kur atrodas Krievijas flotes bāze. Tā esot līdz šim lielākā ballistisko raķešu piegāde Sīrijai, pastāstījis telekanāla avots.

"Fox" arī norāda, ka nesen no Krievijas aviobāzes Sīrijā pa nemiernieku kaujinieku pozīcijām palaistas sešas ballistiskās raķetes.

Šīs ziņas pienāk laikā, kad ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki" dziras ielenkt džihādistu grupējuma "Daesh" Sīrijas galvaspilsētu Raku.

ASV militārpersonas norāda, ka Raka varētu tikt ielenkta tuvāko nedēļu laikā.

Janvāra sākumā "Fox News" ziņoja, ka, par spīti Kremļa saimnieka Vladimira Putina paziņojumam par militārās klātbūtnes samazināšanu Sīrijā, patiesībā esot novērojams pretējs process.

Krievijas Aizsardzības ministrija tolaik paziņoja, ka ziņas par militārās klātbūtnes palielināšanu Sīrijā ir "primitīva preses pīle", ziņo portāls RBK.

Par daļēju karaspēka izvešanas no Sīrijas sākumu, kā pirmo prom sūtot savu vienīgo aviācijas bāzes kuģi "Admirālis Kuzņecovs", Maskava paziņoja 7. janvārī.

Krievija arī pirms tam ir informējusi, ka samazina klātbūtni Sīrijā. 2016. gada 14. martā Kremļa saimnieks Vladimirs Putins paziņoja, ka Bruņotajiem spēkiem uzdotie mērķi Sīrijā ir sasniegti un tiek sākta Krievijas karaspēka izvešana no šīs valsts.

Taču Krievijas militārā aktivitāte Sīrijā pēc šī paziņojuma nemazinājās un Maskavas atbalstītie prezidenta Bašara al Asada spēki 2016. gada 27. martā atguva "Daesh" ieņemto Palmīras pilsētu.

Tiesa, 2016. gada decembrī, kad Krievijas spēki, stiprinot Asada režīmu aktīvi piedalījās nemiernieku kontrolēto Alepo rajonu bombardēšanā, Palmīra atkal krita "Daesh" rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!