Krievija uz Ukrainu plāno nosūtīt vēl vienu "humānās palīdzības" kravu, atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova paziņojumu, raksta portāls "Korrespondent".

Lavrovs paziņojis, ka mašīnas ar "humāno palīdzību" plāno sūtīt pa to pašu maršrutu, pa kuru devās pirmā krava. Krievijas ārlietu ministrs norādījis, ka par nodomu ir informēta Ukrainas puse. "Vakar [svētdien, 24.augustā] mēs Ukrainas Ārlietu ministrijai nosūtījām informējošu notu par to, ka grasāmies sūtīt otru "humanitārās palīdzības" kravu," preses konferencē Maskavā paziņoja Lavrovs.

Lavrovs preses konferencē sacīja, ka kravu plāno sūtīt pa to pašu maršrutu, pa kuru devās pirmā krava un par tās saņemšanu vajadzētu vienoties šīs nedēļas laikā. "Par maršrutu un kravas saņemšanu mēs vēlamies vienoties šīs nedēļas laikā, lai nebūtu problēmu uz robežas un ar tās atmuitošanu," sacīja ministrs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas paziņojums par "humānā konvoja" nosūtīšanu uz Ukrainu ir izraisījis pamatīgu sajukumu un neskaidrības. Kijeva ir pieļāvusi, ka humānās misijas aizsegā Krievija varētu mēģināt iebrukt Ukrainā, vai sarīkot provokācijas. Savukārt Maskava pirms tam atteicās no Kijevas prasības uz robežas palīdzību pārkraut Sarkanā Krusta automašīnās.

Kopā pirmajā braucienā tika nosūtītas aptuveni 270 "humānās palīdzības" kravas automašīnas. Medijos arī parādījās ziņas, ka daļa kravas pa ceļam pazudusi un nozagta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!