Vairāki tūkstoši Krievijas karavīru svētdien piesardzīgi virzījās uz Čečenijas galvaspilsētas Džohargalas (Groznijas) centru. Viņi jau ir sasnieguši stratēģiski svarīgo Minutkas laukumu, taču to vēl nekontrolē. Krievijas karavīri atkāpjas, tiklīdz nonāk čečenu kaujinieku apšaudē.
Krievijas karavīriem ir izdalītas gāzmaskas, jo ir aizdomas, ka čečeni varētu uzspridzināt pilsētas nomalēs esošās ķīmiskās rūpnīcas, kurās ir hlors.

Pilsētas centrā turpinās spēcīgs Krievijas aviācijas triecienuzbrukums.

“Krievi atkāpjas katru reizi, kad tiek iesaistīti apšaudē,” ziņoja aģentūras AFP korespondents no frontes līnijas Čečenijā. Viņi neieņem pilsētu triecienuzbrukumā, kā to darīja 1994.–1996.gada karā, teica žurnālists.

Federālais karaspēks vistālāk pavirzījies uz priekšu Džohargalas dienvidu un austrumu frontēs, izteicās karavīri. Krievijas pusē ir kritušie, taču amatpersonas atteicās minēt konkrētu bojāgājušo skaitu.

AFP korespondents informēja — domājams, ka tikai 2000 no 100 tūkstošiem Krievijas karavīru, kuri aplenca pilsētu, ir ievirzījušies Džohargalā.

Čečenijas galvaspilsētā ievirzījās tikai karavīri, tankus un bruņutransportierus atstājot ārpus pilsētas, jo federālie spēki uzskata, ka visa pilsēta ir mīnēta.

Čečenijas prezidents Aslans Mashadovs paziņoja, ka Krievija Džohargalas reidā cietusi lielus zaudējumus, taču sīkāk notikumus nekomentēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!