Krievijā, Tulas apgabalā, svētdien noticis uzbrukums bankas mašīnai, no kuras nolaupīti 43 miljoni rubļu (666 500 latu), vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".
Uzbrukums bankas mašīnai noticis uz valsts nozīmes ceļa Tulas apgabalā. Mašīnai uzbrukuši septiņi bruņoti laupītāji, bet uzbrukumā neviens nav cietis. Nauda esot vesta no Rostovas pie Donas uz Maskavu. Pēc drošības iestāžu teiktā, daži no uzbrucējiem bijuši ceļu milicijas darbinieku formās.

„Laupītāji bankas kasieri izsekojuši, visticamāk, no pašas Rostovas pie Donas, izvēloties labvēlīgus apstākļus un laiku. Tādu viedokli pauž operatīvās izmeklēšanas darbinieki, jo uzbrukums noticis piecos no rīta klusā vietā," teica Iekšlietu ministrijas Tulas apgabala pārstāvis Sergejs Jeļenskis.

Pēc Jeļenska teiktā, noziedznieki bankas mašīnu izsekojuši gandrīz 900 kilometrus. Tulas apgabalā un tuvējos apgabalos milicija pastiprinājusi drošības pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk noķertu noziedzniekus.

Šī ir viena no lielākajām laupīšanām Krievijā pēdējo gadu laikā. 2007.gada maijā laupītāji iebruka Krievijas Federācijas krājbankas Baikāla nodaļā un nozaga 38,7 miljonus rubļu, desmit zelta stieņus un septiņus sudraba stieņus. Uzbrukumā toreiz tika nogalināti divi bankas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!