Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks uzbrukumā Ukrainas Luhanskas apgabalā iesaistījis privātās militārās kompānijas "Vagner" kaujiniekus un lielu daudzumu militārās tehnikas, cenšoties izlauzties līdz Popasnai, sestdien paziņojis apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Situācija ir ļoti smaga, bet tiek kontrolēta. Lielākos pūliņus ienaidnieks velta izrāvienam uz Popasnu, kā arī Severodoneckas un Vojevodovkas virzienā. Turp novirzīts visvairāk tehnikas un cilvēku. Arī no privātās militārās kompānijas - vagneriešiem. Tur arī notiek visvairāk apšaužu - nemitīgi raķešu un aviācijas triecieni, gan no lidmašīnām, gan helikopteriem, situācija tur ir vienkārši šausmīga," viņš rakstījis vietnē "Telegram", uzsverot, ka ukraiņu karavīri "turas, gaida palīdzību un papildspēkus".

Kā norādījis Haidajs, kadirovieši Luhanskas apgabalā nekaro, vienīgi nodarbojas ar marodierismu un uzņem video.

Pēc viņa teiktā, gūstā saņemtie krievu karavīri saka, ka agresoru mērķis ir viens - sasniegt Luhanskas apgabala ģeogrāfiskās robežas.

Apgabala militārās administrācijas vadītājs brīdinājis, ka dažas nākamās dienas būs ļoti grūtas, jo krievi centīsies paveikt kaut ko, lai 9. maijā varētu atskaitīties prezidentam Vladimiram Putinam.

"Tādēļ aicinu jūs būt piesardzīgiem un palikt patvertnēs," viņš norādījis.

Haidajs arī ziņojis, ka apšaudē iekļuvis evakuācijas automobilis, tomēr 35 cilvēkus izdevies sekmīgi izvest. Okupanti apšaudījuši arī slimnīcu, rūpnīcu "Azot" un desmitiem dzīvojamo namu. Diennakts laikā cietušas vai pilnībā sagrautas 36 ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!