Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien uzdevis aizsardzības ministram Sergejam Šoigu sarīkot 24.jūnijā Uzvaras dienas parādi, kura koronavīrusa pandēmijas dēļ nenotika paredzētajā laikā 9.maijā, kad Krievija atzīmēja 75.gadadienu kopš uzvaras Otrajā pasaules karā.

"Pavēlu sākt gatavošanos militārajai parādei par godu 75.gadadienai kopš uzvaras Lielajā tēvijas karā Krievijas galvaspilsētā Maskavā un citās pilsētās. Mēs to izdarīsim 24.jūnijā dienā, kad 1945.gadā notika leģendāra vēsturiska uzvarētāju parāde, kad pa Sarkano laukumu gāja karotāji, kas cīnījās pie Maskavas un aizsargāja Ļeņingradu, kāvās pie Staļingradas, atbrīvoja Eiropu, iekaroja Berlīni," sarunā ar Šoigu pavēstīja Putins.

Putins uzdevis nodrošināt "visstingrākās drošības prasības parādes sagatavošanā un rīkošanā". "Riski visiem dalībniekiem jānoved līdz minimumam, bet labākajā gadījumā jāizslēdz," uzsvēra Putins. Tāpat Putins sarunā ar Šoigu ierosināja 26.jūlijā sarīkot "Nemirstīgo pulka" gājienu.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, Krievijā ar koronavīrusu inficēto skaits sasniedzis 362 342, kas ir trešais lielākais inficēto skaits pasaulē aiz ASV un Brazīlijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!