NATO spēku uzturēšanās un militārās mācībās Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs destabilizē situāciju reģionā, paziņojis Krievijas Ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Meškovs, atsaucoties uz ziņu aģentūru 'Interfax', vēstī aģentūra 'Reuters'.

'Realitāte ir ārkārtīgi negatīva,' aģentūrai 'Interfax' pavēstījis Meškovs, 'Krievijas valdība dara un darīs visu iespējamo, lai nodrošinātu Krievijas un tās iedzīvotāju drošību.' Viņš norādījis, ka bažas radot  NATO spēku lidaparāti, kas pārvietoti uz Baltijas valstīm un esot spējīgi pārvadāt kodolieročus, ziņo 'Reuters'.

Ukrainas konflikta dēļ krasi pasliktinājušās Krievijas un Rietumvalstu attiecības. Portāls 'Delfi' jau vēstījis, ka Krievija novembrī paziņoja par plāniem nosūtīt tālās darbības bumbvedējus uz Meksikas līci. Šis Krievijas paziņojums izpelnījās kritiku no Rietumvalstu puses, saasinot jau tā saspringtās attiecības starp valstīm.

Jau iepriekš vēstīts, ka Nīderlande aicinājusi Krieviju pārtraukt neizziņotos lidojumus Eiropas gaisa telpā, jo tie būtiski palielina negadījumu un sadursmju iespējamību gaisā. Novembrī publicētajā Eiropas Vadības tīkla (ELN) ziņojumā norādīts, ka kopš marta fiksēti teju 40 dažādi incidenti, kas ir "balansēšana uz kara robežas".

Tāpat ziņojumā norādīts, ka sliktās attiecības starp valstīm, kas bruņotas ar  kodolieročiem ir bīstamas, un ļaunākajā gadījumā var izrādīties 'katastrofālas'.

NATO iznīcinātāji pie alianses valstu robežām šogad pārtvēruši vairāk kā simts Krievijas lidmašīnu, kas ir trīs reizes vairāk nekā visā pagājušajā gadā kopā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!