Krievijas Iekšlietu ministrijas transporta drošības departaments plāno ierosināt aizliegt lietot alkoholiskos dzērienus lidmašīnās, jo piedzērušies pasažieri aviolaineros rada pārāk daudz problēmu, īpaši čārterreisos.
"Mēs patiešām varam izvirzīt jautājumu par to, ka lidmašīnās spirtotajiem dzērieniem nav jābūt, ja mēs vēlamies garantēt drošību," ceturtdien preses konferencē Maskavā paziņoja transporta drošības departamenta priekšnieks Vjačeslavs Zaharenkovs.

"Kāpēc gan 200 cilvēkiem ir jācieš viena vai divu traču taisītāju dēļ?" sacīja Zaharenkovs un atgādināja par pagājušajā nedēļā notikušo incidentu Maskavas Domodedovas lidostā, kad piedzērušos pasažieru dēļ lidmašīnas pacelšanās aizkavējusies par 11 stundām.

Aviokompānijas "Transaero" lidmašīnai "Boeing 747" bija paredzēts izlidot no Maskavas uz Taizemes galvaspilsētu Bangkoku, taču trīs iereibuši pasažieri izraisīja traci. Viņi atteicās pakļauties stjuartu prasībām un draudēja. Tika izsaukti miliči, bet arī viņi nevarēja tikt galā ar iereibušajiem atpūtniekiem. Nemiera cēlājus vēl pēc divām stundām izdevās izvest no lidmašīnas tikai ar papildspēku palīdzību. Vēl zināmu laiku aizņēma izsēdināto pasažieru bagāžas meklēšana un izkraušana. Vēlāk no lidojuma atteicās arī izsēdināto vīriešu sievas, bet pēc tam beidzās lidmašīnas pilotu darba laiks un reisa veikšanai aviokompānija bija spiesta izsaukt rezerves apkalpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!