Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija trešdien paziņojusi, ka vēl nav panākta vienošanās ar ASV par Stratēģiskā bruņojuma ierobežošanas līguma (START) pagarināšanu, lai gan ASV izteikušās, ka sarunās panākts progress.

START, kas tika noslēgts 2010. gadā, pašreiz ir vienīgais atlikušais kodolieroču kontroles līgums starp ASV un Krieviju.

Līguma termiņš beigsies nākamā gada februārī.

Ar šo līgumu ASV un Krievijai noteikti kodolarsenālu griesti ievērojami zemākā līmenī nekā Aukstā kara laikā, kad to apjoms bija sasniedzis kulmināciju.

ASV amatpersonas sociālajos medijos ļāvušas noprast, ka principā izdevies panākt ar Krieviju vienošanos par START pagarināšanu.

Taču Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs šodien paziņoja, ka nekāda vienošanās vēl nav panākta, lai gan Kremlis cerējis uz kopīgu izpratni, ka līgumu ir nepieciešams pagarināt.

"Mēs saprotam, ka to nepieciešams pagarināt, ka tas ir mūsu abu valstu interesēs un visas pasaules stratēģiskās drošības labā," sacīja Peskovs.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs šodien izteicies, ka nesaskata izredzes pagarināt START, bet Maskava vienalga turpinās sarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!