Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija vēlas, lai ASV prezidents Džo Baidens atvainotos par saviem komentāriem, kuros pauda, ka Kremļa saimnieks Vladimirs Putins ir slepkava un cilvēks bez dvēseles, atsaucoties uz amatpersonas teikto, raksta aģentūra "Reuters".

Intervijā ASV televīzijas kanālā "ABC News" Baidenam vaicāja, vai viņš uzskata, ka Putins ir slepkava. Uz šo jautājumu Savienoto Valstu prezidents atbildēja apstiprinoši. Tāpat Baidens izteicās, ka Putins ir cilvēks bez dvēseles, un apsolīja, ka Krievija samaksās par tās iejaukšanos 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Trešdien Krievija, reaģējot uz Baidena teikto, atsauca savu vēstnieku no Vašingtonas, lai konsultētos par nākamajiem soļiem, veidojot attiecības ar ASV.

Krievijas parlamenta augšpalātas priekšsēdētāja vietnieks Konstantīns Kosačjovs sacīja, ka Baidena komentāri ir nepieņemami, ka tie neizbēgami pasliktinās jau tā sarežģītās abu valstu attiecības un ka Maskavā tie kliedējuši jebkādas cerības uz ASV politikas maiņu jaunās administrācijas vadībā.

“Šāda veida vērtējums nav atļauts no šāda ranga valstsvīra mutes. Šāda veida paziņojums nekādā gadījumā nav pieņemams,” viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!