Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien aicinājis slēgt Sīrijas robežu ar Turciju, lai nogrieztu piegādes "teroristiem", tostarp ar humānās palīdzības konvojiem.

"Protams, nedz pamiera vienošanās, nedz politiskā noregulējuma procesā nav vietas teroristiem un ekstrēmistiem," ANO Cilvēktiesību padomē Ženēvā paziņoja Lavrovs.

Viņš sacīja, ka svarīgi pārtraukt "teroristiem piegādes no ārpuses", tādēļ nepieciešams slēgt Sīrijas un Turcijas robežu, jo "pāri šai robežai bandas saņem ieročus, tostarp ar humānajiem konvojiem".

Lavrovs uzsvēra, ka tādu teroristu grupējumu kā "Daesh" un "Al Nusra" sakaušana ir nepieciešams priekšnosacījums Sīrijas tautas tiesību nodrošināšanai.

Kā jau vēstīts, ASV un Krievija vienojušās, ka, sākot no sestdienas, Sīrijā tiek ievērots pamiers, kas attiecas uz Sīrijas valdības spēkiem, ārvalstu spēkiem un konkrētiem opozīcijas grupējumiem.

Pamiers neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi pat teroristu organizācijām, tādiem kā "Daesh" un "Al Nusra".

Izmantojot pamieru, ANO pirmdien sāka piegādāt Sīrijā humāno palīdzību.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns Ženēvā pateicās Lavrovam par "viņa nozīmīgo devumu nesenā progresa sasniegšanā Sīrijā".

"Viņi vienojās par nepieciešamību steidzīgi vienlaicīgi virzīties uz priekšu ar karadarbības pārtraukšanas vienošanās īstenošanu, humānās palīdzības sniegšanu civiliedzīvotājiem un atgriešanos pie politiskajām sarunām," teikts ANO paziņojumā.

Ja pamiers noturēsies, ANO īpašais vēstnieks Sīrijā Stafans de Mistura vēlas atsākt miera sarunas 7.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!