Krievija ceturtdien ziņoja par lielāko tās vienā diennaktī kritušo skaitu kopš militārās operācijas sākuma Čečenijā un tika vēlreiz kritizēta par čečenu vīriešu un zēnu pārvietošanās ierobežošanu.
Ziņu avoti aizsardzības spēkos informēja, ka pēdējo 24 stundu laikā nogalināti 33 Krievijas karavīri un 26 ievainoti.

Vairāk nekā 200 tūkstoši čečenu bēgļu ir ieradušies kaimiņrepublikā Ingušijā, kuras prezidents ceturtdien salīdzināja Krievijas lēmumu nelaist pāri abu republiku robežai vīriešus vecumā no 10 līdz 60 gadiem ar staļiniskajām čečenu deportācijām.

Jaunais Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vadītājs Volfgangs Šīsels nosauca Krievijas lēmumu par "starptautisko noteikumu un uzvedības pārkāpumu". "Cīņa pret terorismu ir viena lieta, bet bērnu nošķiršana no viņu ģimenēm nav uzskatāma par cīņu pret terorismu," sacīja Šīsels.

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Rušailo aizstāvēja šo lēmumu un sacīja, ka kaujinieki slēpjas starp civiliedzīvotājiem. "Kaujinieki nav pazuduši. Viņi ir izklīduši starp mierīgajiem civiliedzīvotājiem," paziņoja Rušailo intervijā telekanālam NTV Nožaijurtas ciemā Čečenijā.

Rušailo Čečenijas apmeklējuma laikā pavadīja ģenerālis Anatolijs Kvašņins un vicepremjers Nikolajs Košmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!