Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijai steidzami nepieciešams stiprināt savu Ukrainā novājināto karaspēku, tādēļ 20.maijā Kremlis izskatīs likumprojektu, kas ļautu krieviem, kuri vecāki par 40 gadiem un ārzemniekiem, kuru vecums pārsniedz 30 gadus, iestāties militārajā dienestā, vēsta "Reuters".

Šobrīd tikai krievi vecumā no 18-40 gadiem un 18-30 gadus veci ārzemnieki var iestāties dienestā. Krievijas Valsts Domes apakšpalātas mājas lapa vēstīja, ka izmaiņas likumā ļautu Krievijai izmantot vecāka gadagājuma profesionāļu prasmes.

“Augstas precizitātes ieroču izmantošanai, ieroču un militārā aprīkojuma pielietošanai ir nepieciešami augsti profesionāli speciālisti. Pieredze rāda, ka par tādiem kļūst līdz 40-45 gadu vecumam," norāda Valsts Dome.

Krievijas karaspēks 86 dienas ilgstošajā iebrukumā Ukrainā cieš milzīgus zaudējumus un neveiksmes. Neskatoties uz to, ka Maskava ir pārņēmusi kontroli pār Mariupoles drupām, tā joprojām ir tālu no sava mērķa – sagrābt visu Donbasa reģionu.

“Kremlim paliek arvien grūtāk nomaskēt savas neveiksmes Ukrainā. Šis ir jaunākais mēģinājums novērst cilvēkresursu trūkumu, neapdraudot savus iedzīvotājus,’’ medijam “Reuters” sacījis atvaļinātais ASV ģenerālis, bijušais ASV armijas spēku komandieris Eiropā Bens Hodžess.

Krievijas Valsts Dome sacīja, ka ierosinātais tiesību akts atvieglos civilo medicīnas darbinieku, inženieru un militāro operāciju speciālistu pieņemšanu darbā.

Savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu 20.maijā sacīja, ka Krievija savā Rietumu militārajā rajonā veido 12 militārās vienības, reaģējot uz pieaugošajiem draudiem tur, citējot Somijas un Zviedrijas izteiktos NATO dalības piedāvājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!