Krievijas Ģenerālprokuratūrai esot tieši pierādījumi par čečenu kaujinieku saistību ar teroristiem, kas dzīvo Afganistānas teritorijā un, pirmkārt, ar šobrīd pasaulē visvairāk meklēto noziedznieku Osamu bin Ladenu.
Par to piektdien Krievijas laikrakstā "Rossijskaja gazeta" publicētā intervijā paziņoja Krievijas ģenerālprokurors Vladimirs Ustinovs, norādot, ka čečenu kaujinieku atbalstītāji dzīvo arī citās valstīs.

"Pat dažas valstis sniedz pajumti pašmāju kaujiniekiem: tie tur ārstējas, atpūšas un pat patstāvīgi dzīvo. Runa ir pirmkārt par Afganistānu, Saūda Arābiju, Turciju, kā arī par Azerbaidžānu, Gruziju un Latviju. Pat Lielbritānijā sabiedrisko organizāciju aizsegā darbojās kaujinieku sagatavošanas bāzes. Un ne tikai Čečenijas vajadzībām," uzsvēra Ustinovs.

Pēc viņa teiktā, "šiem bandītiem ir plaši sakari". "Tādēļ bin Ladens ir ne tikai Amerikas, bet arī visu normālo pasaules iedzīvotāju ienaidnieks. Tostarp arī Krievijas iedzīvotāju, kurus bandīti par "bin Ladena naudu" sāpina katru dienu, ienaidnieks. Viņš piegādā ieročus Čečenijai, finansē kaujinieku apmācību, utt.," sacīja Ustinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!