Foto: Vida Press

Rietumu mikroshēmu un elektronikas preču eksports, kas Krievijai ir nepieciešams, lai uzturētu savu karu Ukrainā, ir atgriezies līmenī, kāds bija novērojams pirms iebrukuma Ukrainā, Maskavai pastiprinot centienus apiet sankcijas, trešdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

"Līdz šī gada sākumam Krievija varēja no jauna importēt noteiktas galvenās elektronikas kategorijas aptuveni pirmskara līmenī," medijam "Politico" sacīja ASV Valsts departamenta sankciju koordinators Džims O'Braiens.

Problēma, sacīja O'Braiens, ir tā, ka Eiropas uzņēmumi pārdod šīs preces citām valstīm, kuras savukārt pārdod materiālus tālāk Krievijai.

Sankciju apiešana joprojām ir "būtiska problēma", norādīja O'Braiens, piebilstot, ka ASV ir identificējušas problēmas, jo īpaši ar piecām valstīm: Turciju, Kazahstānu, Gruziju, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Armēniju.

Eiropas Savienība pašlaik strādā pie 11. sankciju paketes pret Krieviju, kas varētu ietvert bezprecedenta pasākumus, kas vērsti pret valstīm, kuras turpina darījumus ar Maskavu, tādējādi ļaujot tai apiet sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!