Krievijas iesaistīšana NATO paplašināšanā neveicinās attiecību nostiprināšanu starp Rietumiem un Austrumiem, trešdien žurnālistiem paziņoja Čehijas prezidents Vāclavs Havels.
Pašreizējās draudzīgās attiecības starp Krieviju un Rietumvalstīm balstās uz konkrētu partneru sadarbību, norādīja Havels, uzsverot, ka Krievija un NATO var labi sadarboties kā atsevišķas vienības.

Havels sacīja, ka nekādā gadījumā ārpus NATO nevajadzētu atstāt Slovākiju, Rumāniju, Bulgāriju, Slovēniju un trīs Baltijas valstis. "Ja tās vēlas, tad [NATO] varētu pievienoties arī Somija, Zviedrija, Šveice un Austrija. Un pēdējā fāzē vajadzētu ietilpt Horvātijai, Serbijai un Albānijai," piebilda Havels.

Krievijas un NATO attiecības nekad nav bijušas tik siltas kā tagad, "abiem partneriem ietilpstot koalīcijā pret terorismu," minēja Havels.

Viņš sacīja, ka starptautiskās sabiedrības loma Afganistānā nebūs viegla. Islāma valstu iedzīvotāji ir ļoti jūtīgi pret visu, kas ienāk no ārpuses, no pasaules ar citu ticību.

Ir skaidrs, ka pēc varbūtējās vadošās kustības "Taliban" gāšanas jaunu valdību nebūs iespējams izveidot bez starptautiskas palīdzības, taču tai ir jābūt "neredzamai", uzsvēra Havels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!