Foto: AFP/Scanpix

Ekspertiem izpētot fotogrāfijas, kurās esot parādīts gaisa trieciens pret Sīrijas skolu, kurā saskaņā ar ANO Bērnu fonda (UNICEF) paziņojumu nogalināti 22 bērni, ir konstatēts, ka tās ir viltojums, piektdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre.

"Šodien pēc ekspertu veiktas fotogrāfiju analīzes no Sīrijas Hasas ciema izrādījās, ka nav bijis nekāda trieciena pret šo skolu un nav bijuši arī nekādi upuri," sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Krievijas ĀM preses sekretāre Marija Zaharova.

"Šīs fotogrāfijas ir datorgrafika," pavēstīja Zaharova, nesniedzot detalizētākas ziņas.

UNICEF trešdien paziņoja, ka Sīrijā gaisa triecienos, kas tikuši veikti pret skolu nemiernieku ieņemtās Idlibas provinces Hasas ciemā, ir nogalināti 22 bērni un seši skolotāji.

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Igors Konašenkovs ceturtdien paziņoja, ka Krievijas bezpilota lidaparāta uzņemtās fotogrāfijās redzams, ka šīs skolas jumts nav bojāts un ka šajā rajonā nav aviobumbu izsistu bedru.

Konašenkovs arī sacīja, ka attiecīgajā dienā "neviena Krievijas kara lidmašīna neieradās šajā rajonā" un "tas ir absolūts fakts".

Zaharova ceturtdien nosauca šo gaisa uzbrukumu par "briesmīgu traģēdiju", tomēr uzstājot, ka ziņas par Krievijas saistību ar to ir nepatiesas.

Londonā bāzētā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" ("Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", SOHR) bija paziņojusi, ka "kara lidmašīnas – vai nu Krievijas, vai Sīrijas – veica sešus triecienus" Hasas ciemā, tostarp pret skolas kompleksu.

Rietumvalstis un cilvēktiesību organizācijas ir apsūdzējušas Sīrijas valdības spēkus un to sabiedroto Krieviju uzbrukumu veikšanā bez izšķirības pret civilo infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!