Foto: DELFI

Kremļa iniciētās Antimaidana kustības aktīvisti otrdien laiduši klajā satīrisku pret Rietumiem vērstu izdevumu, kas esot atbilde franču žurnālam "Charlie Hebdo".

Antimaidana kustības aktīvisti izdalīja žurnāla "Šarž i Pero" pirmo numuru vienā no Maskavas centrālajām ielām. Plānots, ka žurnāls iznāks katru nedēļu.

"Šarž i Pero" pirmais numurs, kas veltīts notikumiem Ukrainā, ir liela formāta un tā četrās lapaspusēs publicētas liela izmēra karikatūras. Uz numura norādīts, ka tas domāts personām, kas vecākas par 18 gadiem.

Šogad izveidotajā Antimaidana kustībā apvienojušies motociklistu bandu locekļi, tā dēvētie kazaki, izbijuši sportisti, veterāni no Afganistānas un Čečenijas kariem, no kuriem vairāki cīnījušies arī Austrumukrainā, un citi pārliecināti Putina atbalstītāji.

Prokremliskie spēki nosodīja "Charlie Hebdo" publicētās pravieša Muhameda karikatūras, norādot, ka Rietumu liberālisms aizgājis pārāk tālu. Bet Krievijas opozīcijas līderi, tostarp noslepkavotais politiķis Boriss Ņemcovs, atbalstīja franču žurnālu.

Antimaidana kustības pārstāvis sakariem ar presi Valērijs Zaborovskis norādīja, ka visi autori devuši savas karikatūras un tekstus bez maksas.

Vienā no karikatūrām redzami ASV, Lielbritānijas, Vācijas un Kanādas līderi, aizsedzam savas acis un mutes.

"Mēs Rietumos esam nolēmuši, ka visa agresija nāk no Maskavas. Mēs esam aizklājuši savas acis un mutes," teikts parakstā zem karikatūras.

Citā karikatūrā redzams Kijevas mērs, bijušais bokseris Vitālijs Kļičko, gāžam Ļeņina statuju. Viņam rokās cimdi, ko rotā Eiropas Savienības (ES) zvaigznes. Parakstā likts noprast, ka boksera karjera negatīvi ietekmējusi Kļičko prāta spējas.

Aktīvisti izdalīja žurnāla eksemplārus arī pie Ukrainas kultūras centra.

Žurnāla veidotāji apgalvoja, ka Krievijas māksliniekiem esot jāatbild uz "rusofobisko kampaņu", kas nākot no Ukrainas un Rietumiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nevienā no karikatūrām nav redzams.

Aktīvisti paziņoja, ka nākamais numurs būs veltīts "piektajai kolonnai", tas ir, pret Putinu vērstajai opozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!